A Look Inside Senai’s New Londrina Office

Education platform Senai recently hired architecture firm Solo Arquitetos to design their new office in Londrina, Brazil.

“When we were invited to participate in this initiative, we knew the importance of a space with such a proposal for the development of the region, and also the great responsibility of serving a public interest company, with rigid and well-defined processes, which required a high degree of detailing on all construction and design drawings.

The space chosen to host this initiative was a corporate slab measuring approximately 540m2 on the 30th floor of the Palhano Premium Business Condominium, located in the Gleba Palhano area, the highest point in the city and offering users a panoramic view of Lake Igapó and its urban surroundings.

At the very beginning, the biggest challenge was to organize the spaces needed in the floor plan. Despite being a large room, it has a “U” shape that naturally divides the space into three different sectors. Therefore, our approach took advantage of this shape and the position of the existing bathrooms to create a new support bar at the base of this “U”: an articulating line that recognizes the different sectors of the space, bringing together the support spaces, and thus freeing all the balconies of the property for common use. This nucleus brings together a series of meeting rooms of different shapes, sizes and purposes, each with a different ambience based on the institution’s branding colors, just like small caves in a large volume painted in black, which creates an interesting contrast with the adjacent workspaces, in more neutral tones, suitable for long hours of developers’ programming.

In addition, there are also two highlight spaces of the HUB. The access, articulated by a large trapezoidal-shaped piece of furniture, which through its shape creates an empty space for fast talks, with support space and varied seating areas. And also the pantry, a natural meeting point for every office, which often ends up being relegated to a simple door. Here, the pantry is shaped like a cafeteria, with a kitchen, bar and built-in tables. The position on the floor plan was carefully chosen so that it could be next to the multipurpose space and the training room, imagining a joint use of the three spaces during events with a larger number of people.”

  • Location: Londrina, Brazil
  • Date completed: 2020
  • Size: 5,812 square feet
  • Design: Solo Arquitetos
  • Photos: Eduardo Macarios
Breakout space
Open-plan workspace
Open-plan workspace
Open-plan workspace
Kitchen
Meeting room
Breakout space
Breakout space
Meeting space
Breakout space
Breakout space
Breakout space
Breakout space
Meeting room

The post A Look Inside Senai’s New Londrina Office appeared first on Officelovin'.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top